sommarens första ord

Någon flyttar till Spanien. En till Tyskland. Någon vinner på lotto. Någon pausar och känner efter, någon rusar framåt som ett ånglok. Någon vinkar hejdå. Någon killar sitt barn på ryggen. En kräks i en buske vid midnatt och en annan skrattar. Någon har sitt livs bästa tid. Någon annan bestämmer sig för att inte älska sin livskamrat längre. Den kommer undan. Någon ler, någon andas tungt.
 
-----------
 
Hej. Jag har haft svårt att hitta rätt ord för vad som sker i livet och kroppen just nu. Så har det varit ett tag. Uppenbart här, på den här plattformen. Men jag tänkte iallafall slänga in något. Uppdatera lite och damma av.
 
Det är augusti nu. Min närmaste framtid har varit lite oklar på sistone. Var kommer jag hamna i höst? Ska jag flytta oavsett utbildning eller inte? Men nu är det så gott som klart. Tre år framöver, åtminstone. Jag har nämligen kommit in på utbildningen jag så gärna ville och ska starta ett liv i en helt ny och främmande stad - Umeå. 
 
Det händer nu. Mitt evigt flyttbenägna tonårs-jag skriker av lycka. Jag ler för henne och ler för det fina livet. Det som väntar mig. Inget annat är viktigare än att fokusera ditåt nu. Jag ska till Umeå och jag ska bli en universitetsstudent. Jag ska verkligen bli det. 
 
Vi hörs!
den informella jag | | Kommentera |
Upp