våra gator.

Det håller mig vaken om nätterna och slår mig i magen om dagarna. Faktumet, samt otillräcklighetskänslorna. Det är skrämmande kort tid kvar nu. Det beslut jag läste om i tidningen för några månader sedan, är nu bara ett fåtal dagar kvar tills det förverkligas. Lagen ska få ses förbi för en dag. Hatet ska få vandra, iklädd vit skjorta, på mina gator. Våra gator.

Klarspråk. Rasismen ska få ta plats under 1 maj. Nazismen. Den ska få breda ut sig med hårda steg och knivvassa blickar. Vinden ska få fläkta det fientliga budskapets flaggor. Pengar ska få läggas på varje yttrat ord och varje hatisk tanke. Inget ska få hindra. Allt är planerat in i minsta detalj.

Jag vet att otillräcklighetskänslorna jag känner är obefogade. Varje hjärta och röst räknas. Vi måste kärleksrevoltera. Stå upp mot och i vägen för det som gör våra medmänniskor illa. Vi kommer få bevisa detta gång på gång, även om det redan är på tok för många gånger redan, att kärleken alltid KOMMER ATT VINNA. 

Och vet ni? Pengar kommer slösas på dem, absolut. Det är yttrandefriheten. Det är demokratin, för all del, även om vi är många som kan tycka till om det. Men! Vad de inte vet är att för varje steg de tar i hatets väg, skänker de pengar till medmänsklighetens och kunskapens väg. Det är "Inte rasist, men" som startat insamlingen och tagit detta briljanta initiativ. Bidra, vettja. 

Nu ska jag samla kraft. Jag hoppas vi ses i Falun på måndag, iklädda kärlek och respekt. 

                 

viktigt från min synvinkel | | Kommentera |

veckans...

En känsla jag har är... jag vet inte om det är ett ord folk använder, men förstår ni mig om jag säger "stissighet"? Det är en känsla som hängt kvar ett tag nu. Jag kan inte sitta still, eller så kan jag sitta väldigt still i flera timmar och jag är taggad på så mycket. Samtidigt nojig och ovanligt klumpig. Jag är stissig, helt enkelt. Är det våren som gör det? 

Ett råd jag har är... att lägga pengar på D-vitamin på burk. Likaså, om du är vegetarian, kosttilskott som ger dig de vitaminer som är lätta att få för lite av genom sin dagliga kost. Jag vet att det pratas om att det är fejk, men jag tror på riktigt att detta har räddat mig genom vintern. Jag har aldrig mått så bra genom en hel solfri period. Jag märker skillnad, framförallt kroppsligt. Obs! Det kan såklart vara bra att kolla upp detta med en läkare först, så att du inte proppar i dig fel saker.

 

En låt jag har på huvudet är... Only You av Zara Larsson.

En sak jag ska göra i veckan är... träffa Lisa och gå på föreställning med henne (redan idag faktiskt)! Kusin-vitamin, bättre än D-vitaminen.

En sak jag hoppas slippa i veckan är... att fira Valborg. Det och den moderna påsken är det mest överskattade jag vet. (Lisa får all min extra uppmärksamhet då, it's her birthday!)

En sak jag längtar till är... LÖNEN imorgon. Muhah. 

 

den informella jag, listor | | Kommentera |

söndagkväll

En slö dag med lägerbål som avslutning. Scouternas community är det finaste som finns. Jag ska gå in på det mer någon dag, lovar. God söndagkväll på er.
den informella jag | | Kommentera |
Upp