dagslägesuppdatering

Likt en smågodispåse en lördag, är mitt liv ett ihopplock av både goda och mindre goda saker just nu. Lite ströjobb här, lite bortlängtan där, lite kompishäng och lite ont i magen. Jag går och känner efter om den (om så bara lite) kommit ännu; känslan att "det här är det jag vill bli. Det här ska jag sträva efter." Jag vet, det tar tid, jag vet. 
Egentligen vill jag ju bara att någon ska ta tag i mig och säga till mig exakt vad jag kommer att älska. Vem hade inte velat möta en sådan person? Men jag vet, det är inte så det funkar, jag vet. 
Det är (förlåt till mig själv) faktiskt lite enerverande att inte ha en aning vart en är på väg. Ett helt såkallat "sabbatsår" har enligt mig varit otänkbart. Däremellan har jag dock smakat på ordet och dess innebörd och insett att det är nog ganska vettigt. Just nu känns det ganska vettigt. 
Jag ser vad jag går för nu på ett helt annat plan. Det här med att sätta igång projekt och hålla sig sysselsatt är inte ett dugg relevant när deadlines och betygshets ständigt hänger över en, men däremot nu. Känna in, leta nytt, testa nytt och våga tänja gränser har jag insett nu är vad ett "sabbatsår" handlar om. Så vettig grej, ju. 
Med andra ord: statusen på min efter-studenten-förvirring är fortfarande densamma. Nästan. Bara det att jag nu landat lite mer på riktigt i tanken att det är okej. 
viktigt från min synvinkel | | Kommentera |

och livet i övrigt

Jag löser melodikryss en lördagsmorgon, lyssnar till sockerkaksbakning en annan. 
Snart är sju av sju veckor gågna. Till mig själv och dem i min omgivning kastar jag ur mig "Gud, vad veckorna går fort", åtminstone någon gång per dag för att; ja, tiden går fort. Och som att det skulle sakta upp tiden om jag hela tiden påpekade dess hastighet. 
Mitt "sommarlov" (min semester? min sommar?) har inte riktigt börjat än. Jag har jobbat bort ganska många soltimmar. Det gör mig inte så mycket, jag har ju ändå inget som väntar på att få gräva ned mig så som skolan de senaste tio åren har gjort. Det gör mig än mindre när jag fått jobbat bort mina soltimmar med människor som vill lösa melodikryss eller baka sockerkaka. 
 
 
den informella jag | | Kommentera |

en bra-lista och mobilbilder från den senaste veckan

 Saker som är bra (nu och okej, alltid): 
 
🌿Jag har en enkelbiljett till Stockholm i min ägo
🌿En massa kompishäng väntar
🌿...om en vecka DÅ MITT SOMMARVIKARIAT SLUTAR
🌿Det här med att få solla ur, välja! VÄLJA vem en vill vara med eller inte. Välja vad en ska göra
🌿Festfix och dagen-efter-fix
🌿Naturdokumentärer på Netflix
🌿Mina kollektioner på Weheartit
 🌿Jag har äntligen tid att ge till att starta nya intressen, så som smink eller inredning
🌿Att skeda någon
🌿Att klä upp sig fint, tända ljus och äta middag en vanlig måndagskväll, bara med varandra
🌿Nutella
🌿Kort hår!!
🌿När en kan skörda egna grönsaker och äta dem till middag
🌿Till sist: Vendelas spellista på Spotify med över 300 låtar, lika blandad som livet självt
 
den informella jag, listor | | Kommentera |
Upp